Köpvillkor

Beställning

Alla beställningar tas om hand inom 24 timmar under normal arbetsvecka, måndag-fredag. Vi ingår ej avtal med minderåriga utan målsmans godkännande.

Vi levererar endast inom Sverige. (We do not ship abroad).

Vad ingår?
När du beställer produkter från däck247.se ingår i vissa fall tillbehör och tjänster i priset:

Däck och aluminiumfälg (komplett hjul)
Vi monterar däcket på fälgen och balanserar hjulen för endast 79 kr/hjul, detta pris gäller vid hemleverans. Om man väljer monteringspartner så gäller partners pris. Balanseringen sker med maskiner av senaste modell och hjulen matchas alltid för maximal komfort och rundhet. Vi använder miljövänliga balanseringsvikter. Gummiventil, bult eller mutter samt eventuell navring för centrering på bilen ingår i de fall detta behövs.

Aluminiumfälg
Vid köp av endast fälgar så levereras dessa i originalkartong inkl. bult eller mutter och eventuell navring i de fall detta behövs. Om fälgarna som är originalborrade och kan använda originalbult/mutter medföljer detta inte. Vid köp av stålfälg samt fälg till trailer / släp så ingår ej bult, mutter och navring. Gummiventil ingår inte.

Däck 
På många av bilderna med däck är detta monterat på en fälg. Detta är i rent illustrativt syfte och fälgen ingår inte. Till skillnad från om man beställer kompletta hjul (däck+fälg). 

 

Betalningsalternativ

I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.

Klarna stödjer 3D Secure för att identifiera kortinnehavaren vid köp på Internet och därigenom minska risken för missbruk av kortuppgifter.

Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du däck247.se:s allmänna villkor.

Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt.
Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.

http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout

 

Garanti

Alla produkter på däck247.se har 1 års garanti mot tillverkningsfel. Skador på fälgar som orsakats av stenskott, motkörningar eller som orsakats i samband med montering, demontering och balansering ersätts ej.
Passningsgaranti

Genom att du uppger ditt reg.nr. garanterar vi att när du beställer ett komplett hjul så passar produkterna på fordonet. Vid köp av lösa däck/fälgar måste du själv säkerställa att dina däck/fälgar har rätt diameter och bredd. Vår däck- och fälgsök bygger på bilens reg.nr och typgodkännande.

Om du är osäker, kontrollera på din bil att du beställt samma storlek som ligger på bilen idag. Ex. däcket 195/65R15 innebär att passar på en fälg med diametern 15 tum. Läs mer om däckets beteckningar, klicka här.

Om vi skulle ha fel uppgifter i vår databas så tar vi tillbaks de felaktiga produkterna utan kostnad och skickar kostnadsfritt nya produkter till dig. Kontakta oss vid problem. Vi står inte för eventuella andra kostnader som kan tillkomma.
 

Fraktpriser

Vi tillämpar enhetspriser frakt, priset per däck, fälg eller komplett hjul beror på vilken speditör ni väljer i kassan. Du kan välja mellan Postnord eller DHL.
 

Miljö och avgifter

däck247.se är medlem i Svensk Däckåtervinning AB (SDAB). Miljöavgiften du betalar när du köper däck av oss är en garanti för att däcket omhändertas på ett korrekt och miljövänligt sätt. Har du köpt däck eller kompletta hjul med hemleverans kan du kostnadsfritt lämna in dina utslitna däck på etablerad däckverkstad. Om du lämnar in kompletta hjul får du räkna med en kostnad för att demontera däcken från fälgarna. Däckverkstaden är inte skyldig att ta emot dina fälgar.

Ditt kvitto från oss är garantin för att du ska få lämna in däcket kostnadsfritt. Miljöavgiften för däck är: 25:-/st. Denna är inkluderad i priset och tillkommer inte separat.
 

Leverans

Beställningar som skickas direkt hem till konsument skickas med vald speditör, de kontaktar er och bestämmer när leverans ska ske.

Vid beställning av tjänster hos en monteringspartner så skickas er beställning direkt till den monteringspartner som ska utföra arbetet.

 

Leveranstid

Uppskattad leveranstid finner du vid respektive produkt. Vissa mindre orter har inte utkörning varje dag, det kan medföra att leveranstiden ökar någon dag. Under högsäsong (april, maj & oktober, november) kan leveranstiden bli någon dag längre på kompletta hjul. Om varan/varorna du beställt mot förmodan inte skulle finnas kontaktar vi dig så fort vi kan. Om leveransen blir längre än utlovad leveranstid kommer vi informera dig snarast.out
 

Äganderättsförbehåll

däck247.se äger alla produkter till dess att full betalning erlagts.
 

Ångerrätt & avbeställning

Som privatperson har du enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) 14 dagar ångerrätt på alla varor. Du står för returkostnaden vid ångerrätt/retur.

Ångerrätten börjar gälla när du tar emot din vara. Du behöver inte ange orsak om du skulle ångra dig, men det är uppskattat eftersom vi på så sätt kan ta del av orsak och förhoppningsvis förbättra vår verksamhet. Skulle du vilja avbeställa eller returnera en vara görs detta via e-post till kundtjanst@dack247.se. Om du beställt dina produkter för avhämtning via monteringspartner kontaktar du denne.

Har du beställt monteringstjänster hos en monteringspartner så gäller även ångerrätt på dessa. Har arbete redan påbörjats av monteringspartner ska du betala en proportionerlig andel av det arbete som utförts vid tidpunkten då du ångrat ditt köp.

Vid retur av kompletta hjul för hemleverans så ska ni betala kostnaden för montering och balansering på 79 kr/hjul plus returkostnaden.

Vi godkänner inga returer utan att du först kontaktat oss eller monteringspartner.
Vid retur i samband med avbeställning eller ångerrätt är det kundens ansvar att returnera varorna.

Det är du som kund som betalar för returfrakten samt står för risken under transporten.

Vi kan hjälpa till med returfrakten, kontakta oss då på kundtjanst@dack247.se

Fraktkostnader som då debiteras kund vid retur/ångerrätt.

 • Däck/Fälg 125 kr/styck
 • Kompletta hjul 150 kr/st, monteringsavgiften återbetalas inte.
Returer kopplade till vår passningsgaranti är alltid utan kostnad.
När du kontaktat oss så skickar vi dig returfraktsedlar. På dessa handlingar finns returadress och även ett spårningsnummer som gör att du kan följa leveransen.

Om en returnerad vara har använts eller hanterats i större utsträckning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, har vi rätt till ett avdrag för värdeminskningen på varan som kan uppgå till varans fullständiga pris. Om du har köpt kompletta hjul eller fälgar är det viktigt att du handskas varsamt med varorna. För din egen skull, provmontera alltid ett av hjulen på bilens framaxel och gör fullt rattutslag och rotera hjulet. Om det inte tar i någonstans så kan du packa upp de övriga också och montera dem. Hantera emballaget försiktigt om du ev. vill returnera.

Vid retur ska du alltid använda originalemballage för att inte riskera att produkterna skadas. Det är kunden som ansvarar för varorna till dess att de mottagits av oss. Om inte originalemballage används är det viktigt att det emballaget skyddar varorna så de inte kommer till skada under transport. Om kunden däremot inte följt våra rekommendationer gällande emballage eller på något sätt skadat någon av produkterna vid montering eller hantering kommer däck247.se inte att bevilja ersättning för den aktuella produkten.

Om varorna ännu inte skickats från vårt lager så debiteras ingen returfrakt.

Kosumentverkets ångerblankett
https://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2021-konsumentverket.pdf

Eller Ladda ner blanketten här
 
 
Adress att skicka tillbaka varorna till:
NDI Sweden AB
Blomstervägen
225 93 Lund
 

Transportskador

Däck247 tar ekonomiskt ansvar om varan kommer bort eller skadas under leveransen. Om du vid mottagandet skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Upptäcker du skadan när du packar upp dina vara måste du anmäla det till oss via kundtjanst@dack247.se Felet ska anmälas så snart det upptäcks.
Vid retur från kund till oss är det kunden som ansvarar för skador som uppstår under transporten.

Outlöst gods

Ett outlöst paket/vara betraktas inte som utnyttjande av ångerrätt.
Vi tar utöver en administrationsavgift på 250kr/order ut följande avgifter för outlöst gods.
 • Däck/Fälg 125 kr/styck
 • Kompletta hjul 150 kr/st, monteringsavgiften återbetalas inte.
 

Återbetalning

Återbetalning från däck247.se sker inom 14 dagar från det att vi mottagit returen och konstaterat att den är oanvänd och utan skador. Ett krav för att ångerrätten ska gälla är att levererade produkter ska vara oanvända och paketerade i originalemballage. Ifall skada uppkommit eller om produkterna skulle ha kommit bort upphör ångerrätten att gälla. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet om ni inte aktivt godkänt ett annat återbetalningssätt.

Reklamation

Misstänker ni att något är fel med den levererade produkten så ska ni inom skälig tid (normalt sett inom 2 månader) efter att felet upptäckts reklamera produkten genom att kontakta vår kundtjänst via e-post till kundtjanst@dack247.se. Vid godkänd reklamation ersätts ni med en likvärdig produkt samt eventuella utlägg som t.ex. returfrakt. Enligt Konsumentköplagen har du tre års reklamationsrätt.
 
I den mån det är möjligt informerar vi om eventuella leveransförseningar (dröjsmål i leverans). Om den nya leveranstiden inte passar har du rätt att häva köpet utan extra kostnader.
 
 
Vi följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.
ARN
Box 174
101 23 Stockholm
https://www.arn.se/
 
ODR:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.trader.register
 

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från däck247.se, som gör att däck247.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att däck247.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Sekretess och säkerhet

När du handlar hos däck247.se lämnar du ut dina personuppgifter, leveransuppgifter samt eventuellt andra uppgifter. Dina uppgifter är nödvändiga för att vi ska kunna ta emot och behandla din order. Lösenord samt betalkortsuppgifter är säkrade genom våra underleverantörers system och lagras alltid i oläsbar form. Vi kommer i förstahand att kommunicera med hjälp av e-post. På e-postadressen ni registrerar eller har registrerat kommer automatiserad information om beställning, registrering samt eventuella förmånserbjudanden att skickas. Du har som kund alltid rätt att begära utdrag av dina registrerade uppgifter, ändring av uppgifter eller begära radering.

Produktbilder och produkttexter

På däck247.se hemsida visas de flesta produkter med bild. Bilderna visar ett däckmönster i en utvald storlek/dimension. Däckmönster i olika storlekar/dimensioner kan variera något i utseende i avsikt att optimera köregenskaperna. Detta är utom dack247.se kontroll och är ingen grund för reklamation. Eventuella däcktester och omdömen kan komma från tredje part.

Priser

Priserna i butiken anges i SEK (svenska kronor) och alla priser är inklusive 25 % moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information, tekniska problem, saldofel eller slutförsäljning och förbehåller oss rätten att justera priset eller annullera beställningar.
 

Ålder på däck

Alla våra däck förvaras under bästa förhållanden. Rätt lagring har positiv inverkan på däckets åldrande och ett däck börjar inte åldras förrän det börjar användas och utsättas för yttre påverkan (temperaturskiftningar, solljus, oljespill osv). Enligt däcktillverkare så klassas däck upp till 3 år som nya, under förutsättning att de förvaras svalt och mörkt, och självklart lagras våra däck enligt rådande rekommendationer. Vi returnerar ej däck nyare än tre år såvida det inte är något fabrikationsfel eller skada på däcken som faller under vår returpolicy.

Har vi angivit tillverkningsår på däcken så returnerar vi ej dessa däck om det inte är fabrikationsfel eller någon annan skada på däcken som faller under vår returpolicy oavsett ålder på däcket.

Däck som ligger under utförsäljning är tillverkade mellan 2006-2014 om ej tillverkningsår anges.

Support

Du kan alltid kontakta oss via email: kundtjanst@dack247.se
Det går även att nå oss via telefon: 046 - 37 95 42 (Mån - Fre 09:00-16:00, Fre 09:00-15:30)
 


 • Toyo däck
 • Nokian däck
 • Michelin däck
 • Continental däck
 • Hankook däck
 • Marshal däck
 • Nordexx däck
 • Mega Wheels fälgar

däck247.se är en webshop för däck och fälg i alla prisnivåer. Vi säljer kända varumärken som Toyo, Nokian, Michelin, Continental, Hankook med flera. I vårt fälgsortiment finner ni kvalitetsfälgar från Advanti, CSP, Mega Wheels m.m. De flesta av våra fälgar är speciallackade för att klara svenska vintrar.

Behöver du hjälp?

Kontakta vår kundtjänst
Öppettider:

Mån - Fre 09.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefon:
046-37 95 42
E-Mail:
Kundvagnen är tom
Till varukorgen